Najnovšie

Novinky

Foto

CrossFit Games OPEN

Každoročný CrossFit „sviatok“ sa nezadržateľne blíži a OPEN 2024 začína už 2. marca. Ak sa pýtate, čo to ten OPEN vlastne je, či máte schopnosti a možnosť zapojiť sa a či je to pre vás, tak ste tu správne.

OPEN je celosvetová súťaž v CrossFit-e, do ktorej sa každoročne zapájame aj my v CrossFit Trnava. Minulý rok OPEN absolvovalo 75 našich členov. Zapojiť sa môže naozaj každý, bez rozdielu výkonnosti. Súťaž prebieha počas troch predĺžených víkendov a spočíva v splnení predpísaného tréningu, ktorý je pre všetkých na svete rovnaký. My v gyme budeme OPEN absolvovať hromadne v soboty doobeda, a to konkrétne 2.3., 9.3. a 16.3. Áno, tieto termíny kolidujú s jarnými prázdninami pre náš kraj, to však nebude problémom, keďže čas na odcvičenie tréningu máte vždy už od piatku rána do pondelku večera. CrossFit takýmto spôsobom vytvoril svetovo jedinečnú súťaž, do ktorej sa každoročne zapoja stovky tisíc účastníkov. 

Registrácia do nášho gymového OPEN-u začne už onedlho. Budete mať možnosť zdarma sa zapojiť čisto iba do troch workout-ov, prípadne si zakúpiť každoročné OPEN tričko, alebo sa zúčastniť aj na prípravných tréningoch – OPEN PREP, ktoré budú v soboty doobeda 10.2., 17.2. a 24.2. Taktiež náš čaká aj legendárna OPEN AFTER PARTY & B-DAY PARTY, a to konkrétne 16.3. vo večerných hodinách u nás v gyme. 

Oficiálna registrácia do OPEN prebieha na webe games.crossfit.com. Registrácia nie je pre vás povinná, workout-y môžete absolvovať aj keď sa oficiálne nezaregistrujete. Zo skúsenosti však vieme, že tí, ktorí sa nezaregistrovali aj oficiálne, tak neskôr banovali, že nemali vedenú štatistiku a svoje výsledky si nemohli porovnať so zvyškom sveta. Oficiálna registrácia stojí 20$. 

OPEN teda má aj svoj súťažný rozmer, po každom workout-e si nahráte výsledok a vytvorí sa výsledková tabuľka so všetkými účastníkmi. Takto sa teda dokážete porovnať s celým svetom a postupne si vyfiltrovať aj to, ako stojíte v rámci svojho kontinentu, štátu, nášho gymu, vekovej kategórie či dokonca zamestnania. OPEN je teda pre nás CrossFit-ákov akýmsi sviatkom, na ktorý sa celý rok tešíme a tvrdo trénujeme. Nastaví nám pomyselné zrkadlo, v čom sme lepší a naopak, na čom potrebujeme zapracovať. Tí najlepší z OPEN-u postupujú do ďalších častí CrossFit-ovej sezóny.

Nemusíte sa obávať, že OPEN workouty budú extrémne náročné. Oni budú tak náročné, ako si ich my náročné spravíme. CrossFit ponúka okrem RX teda plnej verzie tréningov aj ďalšie ľahšie verzie tréningov a to SCALED a ešte jednoduchšiu FUNDATION verziu, ktorá je vhodná aj pre začiatočníkov. Spoločne si pred samotným odcvičením vysvetlíme štandardy cvičení a workout absolvujete aj s rozhodcom, iným naším členom, ktorý na vás dozrie a spočíta opakovania.

Nižšie nájdete video, ako OPEN u nás v gyme vyzeral v minulosti. Je plný nezabudnuteľných momentov a sily komunity, ktorú s nami vy všetci tvoríte. Po praktickej stránke, workout sa dozviete vo štvrtok večer. Celý piatok, máte na analyzovanie, výber variantu a premyslenie si svojej taktiky. Prihlásite sa cez náš interný systém na čas "Heat-u", ktorý vám bude vyhovovať, včas prídete do gymu, rozcvičíte sa a absolvujete predpísaný tréning. Ak budete registrovaní, výsledok si nahráte do systému na webe games.crossfit.com. Nemusíte sa báť, ak vám termín v sobotu doobeda nebude vyhovovať, prípadne si budete chcieť workout zopakovať, čas na odcvičenie a nahranie výsledku je počas celých štyroch dní od piatku rána až do pondelku večera.

OPEN u nás v gyme má ešte jeden ďalší rozmer. Už tradične pre vás vytvoríme súťaž zmiešaných tímov o putovný pohár, ktorý aj teraz nájdete v gyme na chladničke. Na pohár vyrazíme názov víťazného tímu a mená jeho členov. Okrem toho, 10 najlepších mužov a 10 najlepších žien, získa menovku na vešiačik v šatni a tak celý rok budú na očiach.

Tento rok budeme súťažiť v 6 až 14 členných tímoch, pričom „bodovať“ budú vždy štyria najlepší chalani a dve najlepšie baby v tíme. Kapitánmi tímov budú naši tréneri. My vás budeme postupne oslovovať s tým, aby ste sa pridali do našich tímov. Na základe našej gymovej tabuľky rozdelenej podľa pohlavia, zrátame umiestnenia jednotlivých členov tímu a vytvoríme výsledkovú tabuľku tímov.

Ak by ste mali akékoľvek otázky, prosím, opýtajte sa nás v gyme :-)

Vidíme sa vo výsledkovej tabuľke!


“ OPEN je celosvetová súťaž v CrossFit-e, do ktorej sa môže zapojiť úplne každý ”

Komentár

  • Zatiaľ prázdne

Reagovať na článok môžu iba registrovaní používatelia.