Najnovšie

Novinky

Foto

OPEN 2021 sa blíži a je najdostupnejší ako kedy bol

V minulom roku, ktorý bol pre náš všetkých veľmi špecifický, sa pravidelný CrossFit Games OPEN nekonal. Nebolo to iba z dôvodu covid-u, ale aj preto, že CrossFit Inc. prešiel zmenou vedenia a taktiež návratom k podobnému modelu sezóny, ako sme ju poznali z minulosti.

Najskôr, pre ujasnenie pre tých, ktorí sa pýtate, čo to ten OPEN vlastne je? OPEN je celosvetová súťaž v CrossFit-e, do ktorej sa môže zapojiť úplne každý. Spočíva v splnení predpísaného tréningu, ktorý je zverejnený vždy vo štvrtok o 5:00pm Pacific Time (u nás zo štvrtka na piatok v noci) a čas na odtrénovanie a nahranie výsledku máte do pondelka 5:00pm Pacific Time. CrossFit takto vytvoril svetovo jedinečnú súťaž, do ktorej sa každoročne zapoja stovky tisíc účastníkov. OPEN samozrejme má aj svoj súťažný rozmer, po každom workoute si nahráte výsledok a vytvorí sa výsledková tabuľka so všetkými účastníkmi z celého sveta. Takto sa teda dokážete porovnať s celým svetom, ale samozrejme si postupne vyfiltrovať aj ako stojíte v rámci svojho kontinentu, štátu, gymu, vekovej kategórie či dokonca zamestnania. V neposlednom rade aj v rámci vášho domovského gymu. OPEN je teda pre nás CrossFit-ákov takým sviatkom, na ktorý sa celý rok tešíme a tvrdo trénujeme. Nastaví nám pomyselné zrkadlo, v čom sme lepší a naopak, na čom potrebujeme zapracovať. Tí najlepší z OPEN-u postupujú do ďalších častí CrossFit-ovej sezóny, no o tom si povieme zasa inokedy.

Tento rok sa teda môžeme tešiť na OPEN, takmer tak ako ho poznáme z pred pár rokov. Nebudú chýbať nápovedy ku workoutom od Dave-a Castra (riaditeľ športovej časti v CrossFit Inc.), ani Live Announcement večery, kde sa proti sebe postavia známi CrossFit atléti a chýbať nebude ani rivalita medzi našimi členmi, podpichovanie, stávky a kto vie, čo nové si pre vás ešte vymyslíme. :-)

Dĺžka tohtoročného OPEN-u, sa z pôvodných 5 týždňov zmenila na 3 týždne, teda 3 súťažné predĺžené víkendy. Prvý workout, teda „21.1“ bude zverejnený 11.3.2021 i keď u nás to bude s časovým posunom až 12.3. skoro ráno. To, že OPEN bude iba trojtýždňový, však neznamená, že workouty budú iba tri. To už Dave Castro stihol prezradiť. Keďže situácia u nás aj vo svete je aká je, CrossFit na to myslí a tento rok pribudli ďalšie „verzie“ workoutov. Okrem klasickej RX verzie, ktorá je relatívne ťažká a Scaled verzie, ktorá je zjednodušením RX verzie, pribudol aj variant Foundations, ktorý bude zasa zjednodušenou verziou Scaled. Vybrať si budete môcť aj to, či absolvujete workouty doma „Equipment Free“ čiže bez akéhokoľvek náčinia, alebo s náčiním, ktoré však CrossFit na tento rok veľmi okresal iba na úplne minimum (viď. obrázok nižšie)

Taktiež si budete môcť vybrať, ktorý variant vám bude vyhovovať najlepšie a aj ich prestriedať. Nemusíte teda absolvovať celý OPEN v tej verzií workout-u ako začnete ten prvý.
Možností na odcvičenie workoutov teda bude viac ako dosť a CrossFit má s jeho novým riaditeľom Eric-om Roza cieľ, zapojiť do OPEN-u 500 tisíc účastníkov. V našom gyme počet súťažiacich postupne stúpal, v prvom roku sme sa zapojili iba 4, v roku 2019 nás už bolo 28 a v zatiaľ poslednom ročníku 42. Uvidíme, koľko sa nás zapojí tento rok.

Zmyslom OPEN-u je akési otestovanie svojich možností a schopností, i keď napríklad z domu to samozrejme môže byť iné, ako keď cvičíme v gyme. My sa ale budeme snažiť vytvoriť vám také podmienky a atmosféru, ako by sme boli všetci spolu v gyme, aby ste si mohli schuti zasúťažiť a videli svoje meno v celosvetovej, ale aj našej gymovej výsledkovej tabuľke.

Registrácia na CrossFit Games OPEN je už spustená a prebieha tu -> https://games.crossfit.com/open

Akékoľvek otázky ohľadom OPEN-u a zapojenia sa môžete smerovať na mňa s Tomom a radi vám všetko zodpovieme. Uvidíme, aké podmienky budú aktuálne u nás panovať a podľa toho pre vás všetko zariadime najlepšie ako budeme vedieť.

A ešte malá ochutnávka, ako to vyzeralo počas OPEN-u u nás v gyme naposledy :)



“ Tento rok sa môžeme tešiť na OPEN, takmer tak ako ho poznáme z pred pár rokov ”

Komentár

  • Zatiaľ prázdne

Reagovať na článok môžu iba registrovaní používatelia.