Najnovšie

Novinky

Foto

Member of the Month Jun 2018

Členom mesiaca Jún sa stal Ondrej. S Ondrejom sme spravili krátky rozhovor:-)
Povedz nám niečo o sebe
Volám sa Ondrej, pochádzam z dedinky kúsok od Trnavy. Pred zhruba tromi rokmi som sa vrátil zo zahraničia, kde som strávil 10 rokov. Mám rád dobré víno, pozitívne zmýšľajúcich ľudí, prírodu. 
Venoval si sa nejakej aktivite predtým ako si začal cvičiť u nás? 
Od útleho veku mám veľmi blízko k športu ako takému, od futbalu cez ľahkú atletiku po silový trojboj. Posledné roky som navštevoval klasické fitká, mám aj rôzne kvalifikácie ako napr. fitnes inštruktor, osobný trener. Po objavení CrossFit-u sa dá povedať že to je už moja hlavná voľnočasová aktivita a ak nemám čas tak si ho nájdem beriem to ako životný štýl, nielen hobby. CrossFit-u sa venujem približne tri roky.
Prečo si sa rozhodol začať s CrossFit-om a prečo v CrossFit Trnava?

Na prvú hodinu CrossFit-u ma zavolal kamarát, popravde ani som poriadne nevedel do čoho idem, len som tušil o čom to asi bude... Niečo kondičné, silové? Začali sme chodiť 2-3 krát v týždni, podľa nálady a času. Boli tam aj dlhšie pauzy spôsobené rôznymi okolnosťami. Koncom roka 2017 som postrehol na FB pár fotiek z príprav nového CrossFit gymu v Trnave a hneď som vedel, že po otvorení pôjdem skúsiť. Pozbieralo sa nás pár kamošov a sme tu dodnes ☺ CrossFit ma oslovil rôznorodosťou tréningov, každý ďalší tréning je iný ako ten predchádzajúci, človek sa snaží neustále zlepšovať, cíti podporu od spolu-cvičiacich, od trénera ktorý je mimochodom super CrossFit Trnava mi vyhovuje po každej stránke, či už lokality, vybavenia gymu, organizácie tréningov, samotného bookovania sa na tréningy, čistoty a v neposlednom rade ľudí ktorí sme sa tu zišli, skvelá partia na čele s Marošom alebo Tomášom. Tvorí sa fajn komunita a aj o tom CrossFit je, nielen prísť na hodinku odmakať. 

Aký bol doposiaľ tvoj najvýznamnejší CrossFit moment?
Nemám jeden moment ktorý by som nazval najvýznamnejším. Je ich viacero a to vždy keď sa naučím niečo nové. Napríklad dvojité preskoky na švihadle-neuveriteľne šťastný som bol a tak je to po každom mojom osobnom mini-úspechu. Mojim najnovším splneným cieľom sú bar muscle ups. Určite som rád aj za súťaže na ktorých som sa zúčastnil, kde mi úspechom bolo samotné kvalifikovanie sa na ne. 
Aký je tvoj najobľúbenejší a najmenej obľúbený cvik?
Od začiatku som nemal rád wallballs, ale časom sme sa skamarátili, ďalej sú to thrustery, zatiaľ si na seba zvykáme. Každý cvik beriem ako výzvu zvládnuť ho. Medzi obľúbené cviky radím určite deadlifts, pull ups, box jumps.. 
Chcel by si niečo dodať na záver? 
Co dodať na záver, verím že CrossFit má budúcnosť, oslovil mnoho ľudí na celom svete a neustále si získava nových nadšencov. Určite je pre každého, rôznej vekovej kategórie, fyzickej kondície keďže sa intenzita, záťaž dajú upravovať. Je už na každom ako veľmi chce do toho skočiť. Určite sa nie je čoho báť, vidno to aj v CrossFit Trnava, rôznorodí ľudia, prevažuje tu momentálne viac dievčat, tak určite odporúčam :-D
 

“ Napríklad dvojité preskoky na švihadle-neuveriteľne šťastný som bol a tak je to po každom mojom osobnom mini-úspechu. Mojim najnovším splneným cieľom sú bar muscle ups.  ”

Komentár

  • Zatiaľ prázdne

Reagovať na článok môžu iba registrovaní používatelia.