Najnovšie

Novinky

Foto

Kto má CrossFit Affiliation a kto nie?

Bežnému športovému nadšencovi príde názov CrossFit ako slovo popisujúce tréning bežným ľuďom nezvládnuteľný a nevidí jeho hlbší význam, prípadne postup, ako dosiahnuť, aby niekto mohol nazývať svoje tréningy prípadne celé zariadenie s ochrannou známkou CrossFit®.

Aby som vám to priblížil, popíšem vám proces získania CrossFit Affiliation, teda oprávnenia, používať názov CrossFit v názve gymu, lekcií, hodín, kurzov v danom zariadení a prezentovať sa CrossFit-om.

Prvou základnou podmienkou pre toho, kto chce mať svoj CrossFit gym, je absolvovanie CrossFit Level 1 Course, ktorý sa však na Slovensku získať nedá. CrossFit bol založený v USA, odkiaľ sa postupne dostával do celého sveta. K získaniu CrossFit Level 1 Certificate je potrebné absolvovať kurz a úspešne zvládnuť test. Po úspešnom zvládnutí testu sa z vás stáva CrossFit Level 1 Trainer. Je to oprávnenie prezentovať vašu osobu týmto titulom. Nie však automaticky všetky lekcie a hodiny ktoré trénujete, sú CrossFit tréningami. Kurz samozrejme neplatí na celý život, ale trénerskú licenciu si treba každých 5 rokov buď testom obnoviť, prípadne zvýšiť svoju kvalifikáciu na vyššiu. Zoznam všetkých CrossFit trénerov nájdete v Trainers Directory.

Ďalším krokom k CrossFit Affiliation je podanie žiadosti, kde CrossFit Inc. zisťuje, kto ste, aká je vaša športová minulosť, čo vás vedie k založeniu CrossFit Affiliate, akých CrossFit podujatí ste sa zúčastnili ako športovec, dobrovoľník, divák, aké ďalšie iné športové skúsenosti máte. CrossFit si vás teda preklepne a po odsúhlasení Vašej žiadosti ste oprávnený predplatiť si CrossFit Affiliation, ktorá je spoplatnená $3000 na 12 mesiacov. Zoznam všetkých CrossFit Affiliates nájdete na Affiliate Map.

Toto je v skratke proces získania toho „CrossFit“ pri názve svojho gymu, hodín ktoré v gyme vediete a pripísania tejto ochrannej známky k svojmu podnikaniu a do povedomia verejnosti.

V západnom svete je bežné, že zneužívanie ochrannej známky je trestané a samotný CrossFit Inc. dokáže vyvodiť rôzne následky z jeho zneužívania.

V závere teda, nie je CrossFit ako CrossFit...

Komentár

  • Zatiaľ prázdne

Reagovať na článok môžu iba registrovaní používatelia.