Najnovšie

Novinky

Foto

Europe Regional 2018, Berlín

Už sa stáva tradíciou, že chodím na CrossFit Games Regionals, zatiaľ však ako dobrovoľník, nie atlét :-) Aj keď som veľmi váhal, či ísť aj tento rok alebo nie, nakoniec som sa rozhodol a bolo to opäť jedno z tých lepších rozhodnutí. V tejto sezóne nastali menšie zmeny v regiónoch, ktoré sa dotkli aj nášho v Európe. Na Europe Regional postupovalo top 20 mužov a žien a top 15 tímov z regiónov Europe North a Europe Central. Dovolím si tvrdiť, že Europe North je jeden z najkvalitnejších regiónov, čo sa týka výkonov atlétov. V ťažkej konkurencii medzi ženami malo zastúpenie aj Slovensko, Karin Freyová z CrossFit Pressburg obsadila výborné 7. miesto. Nedá mi podotknúť, že ak by Karin štartovala v americkom regióne South, tak dnes by sme sa tešili dvojnásobne, pretože po Ninke Ladvenicovej by malo Slovensko ďalšie zastúpenie na Reebok CrossFit Games 2018 v Madisone. So svojim výkonom, ktorý Karin predviedla v Berlíne, by obsadila v regióne South prvé miesto. Naozaj skvelý výkon, bola radosť Ťa sledovať, gratulujem Karin!

Pre mňa mali tento rok regionálky trošku iný nádych, predovšetkým preto, že som chcel ako majiteľ CrossFit Trnava, priniesť suvenír do gymu, čo sa mi nie úplne podarilo, ale určite sa môžete tešiť na nové…nepoviem čo, ale bude vás to  páliť. :) Za seba môžem povedať, že to bol výborný víkend a určite ak budem môcť, pôjdem aj budúci rok. Budem len rád, ak by ste sa niektorí chceli pridať, či ako dobrovoľníci alebo ako diváci a užiť si parádnu atmosféru, ktorá panovala počas celého víkendu vo Velodrome. Preto som vyspovedal aj našich členov  Ota, Sašku a Ondreja, ktorí sa ku mne a Tomášovi pridali na výlet na Europe Regionals do Berlína.

Aké boli vaše prvé dojmy a pocity keď ste vstúpili do Velodromu?

Saška: Po precestovanej noci, prvé čo mi napadlo bolo -  „dúfam, že tam majú pohodlné stoličky,“ čo sa ukázalo, ako veľmi dôležité, keďže sme tam všetci postupne zaspali. Atmosféra ktorá postupne vznikla však vynahradila aj ten spánok.

Ondrej: Prvý dojem bol, že wau. Doteraz som bol len na miestnych súťažiach, a to sa nedá vôbec porovnať s tým, ako to vyzeralo v Berlíne. Všetko označené, vysvietené, naozaj perfektné.

Oto: Keďže sme cestovali celú noc a nespali sme ani minútu, moje prvé pocity boli zmiešané. Hneď som pochopil, že na sedadlách vo Velodrome, kde sa regionálny odohrávali, sa asi pohodlne nevyspím, ale tešil som sa, že sme na mieste.

Čo hovoríte na organizáciu?

Saška: Organizácia bola podľa mňa úplne top, nakoľko bolo vidieť , že to majú všetko premyslené do poslednej bodky. Od načasovania, cez rozmiestnenie všetkých potrebných vecí na jednotlivé workouty, cez hudbu až po moderátora, ktorý vedel vždy ako zaujať divákov. Jediné, čo asi vadilo viacerým, bolo dlhé čakanie na jedlo a pitie.

Ondrej: Organizácia bola úžasná, všetko podľa časového harmonogramu. Bolo naozaj úchvatné sledovať všetkých dobrovoľníkov, ako po každom heate nabehli na plac a nachystali všetky veci pre nasledujúci heat. Jediné mínus boli dlhé rady pri občerstvení.

Oto: Čo sa týka plochy tak organizácia bola na vysokej úrovni, po každom workoute každý zo staff-u vedel, čo je jeho úloha, kam má ísť, ktorú vec ma posunúť kam, ako ju položiť, aby bolo vidieť nápis na náradí a pod. Jediné čo mi na organizácii vadilo, bol počet bufetov s občerstvením. Bolo ich na taký počet ľudí veľmi málo a tvorili sa dlhé rady. Keď ste sa už rozhodli vystáť si 45 min. radu, tak vám oznámili, že sa im práve vypredali batatové hranolčeky, na ktoré ste v tej rade stali...a to bolo 12:30. Človek si myslí, že takéto niečo je možné len na Slovensku, ale očividne to tak nie je. Ďalšia vec bola ceny, treba sa pripraviť, že za 3dcl rozlievanej Coly zaplatíte 4€.

Ktorí atléti vás zaujali?

Saška: Po celé tri dni bolo cítiť, že tam ľudia prišli hlavne kvôli babskému osadenstvu, resp. známym menám medzi babami, ktoré to tam úplne ovládli. Bolo zaujímavé sledovať, ktorá bude prvá. Určite celé regionálky boli veľkou motiváciou na zdokonalenie.

Ondrej: Z mužov som bol najviac zvedavý na Gudmudsson-a, ktorému prvý deň nevyšiel úplne najlepšie. Zaujímavé bolo sledovať aj Mitchel-a Adams-a ktorý robil neskutočne rýchlo pistols, to som ešte nevidel :-) Medzi ženami, samozrejme, zaujala naša Karin Freyová, ktorej sme všetci fandili a odviedla perfektnú prácu. V ženskej kategórií bola obrovská konkurencia a na skvelé výkony Thorisdottir, Horváth, Holte, Sigmundsdottir a ďalších bola radosť sa pozerať.

Oto: Tieto regionálky boli silno nabité hlavne v ženskej skupine. Dottirky, C. Holte, L. Horvath boli zárukou neskutočných výkonov a tak to aj bolo. Keď prebiehal posledný ženský heat, vtedy v bufete žiadna rada nebola, lebo všetci chceli ten súboj vidieť a vždy bolo plne hľadisko. Ďalej nás zaujali výkony ruských chlapcov, všetci sa pýtame, kde boli doteraz a dúfame, že ich výkony sú zrkadlom tvrdej driny a nie niečoho iného...

Stálo to zato ísť na Regionálky a zažiť atmosféru na živo?

Saška: Atmosféra bola super a aj tá piatková a pondelková únava stála za to, aby tam človek bol. Ak sa podarí, tak budúci rok si to rada zopakujem.

Ondrej: Určite áno a plánujem ísť aj budúci rok. Možno, ak by bola možnosť ísť ako dobrovoľník, tak by som to využil a išiel vyskúšať aj to.

Oto: Jednoznačne áno! Bol to super zážitok, a určite sa chystám aj budúci rok,. Pohrávam sa s myšlienkou vyskúšať si to ako dobrovoľník. A určite lietadlom. :-)

Komentár

  • Zatiaľ prázdne

Reagovať na článok môžu iba registrovaní používatelia.